Etter sykkel VM 2017

I alle saker som blir tatt opp i sosiale medier enten det er tv, aviser, facebook eller annet så finnes det alltid en haug med forståsegpåere. Som vet best, som kaller ting idioti, som har bedre løsninger osv.
Sånn er det og sånn vil det alltid være, masse folk som mener forskjellige ting og som da ikke vegrer seg for å kalle de dei ikke mener for toskeskap.

Bilderesultat for sykkel vm bergen

Nå slo nyheten om sykkel VM og kronerulling inn på skjermen min  og der er det like mange meninger som det er mennesker som skriver, selvfølgelig, slik er det jo bare.
Noen mener de lett kan gi 200 kr for en opplevelse de aldri har sett maken til og som de aldri heller vil oppleve igjen i Bergen, andre mener det er latterlig og idiotisk.
Det er de som mener staten bør ta regningen….men det er jo kanskje vi alle det?
Noen vil gjerne at vi heller skal sende pengene til sultende i Afrika eller kanskje til de i vårt eget land som ikke har råd til sykkel til ungene sine engang.

Og da var en i gang med den evige diskusjonen om hva som er rett og galt.
For noen mener jo at de har rett, og at andre tar feil. Men kanskje den andre mener akkurat det samme ?

Nå har jo ikke sykkel VM startet en kronerulling for å få inn penger til noe som helst, nei det er en enkelt person som har funnet på dette fordi vedkommende hadde den meningen og det ønsket.
Og så har de som har hatt lyst til det fulgt på.
Verken mer eller mindre.
Frivillig heter det, helt frivillig.
Så dermed er det jo også like frivillig for de som ønsker vippse penger til Afrika å gjøre det, eller sende penger til naboen slik at han kan få penger nok til å kjøpe sykkel til barnet sitt, eller støtte en hvilken som helst person eller organisasjon, arrangement eller hva som helst, så lenge det er frivillig.
Start en kronerulling der du føler for å gjøre det, ikke bare fnys av det andre vil gjøre uten å gjøre noe selv.

Gjør det du ønsker, helt frivillig.
Synes du at for deg er det flott å kunne vippse  noen kroner til et arrangement du synes var fantastisk…..så gjør det.
Eg selv skal ikke “vippse”, verken sykkel VM eller noen andre akkurat nå, av den enkle grunn at eg trenger pengene selv.
Men eg skal heller ikke kommentere om hva som er rett og galt , eller kalle det noen gjør idioti eller ikke.
For har eg ikke annet å komme med enn irettesetting til andre mennesker så holder eg heller munn, eg er nemlig ikke den som skal fortelle noen hva som er rettest for de å gjøre.

Ha en fin kveld videre alle sammen
og tusen takk for noen fantastiske dager med sykkel VM i Bergen sett på tv skjermen.
 

Smaker nydelig

Så ble det nydelig hagevær i vest og det er flott med slike dager der en kan nyte resten av blomstene og rydde litt i hagen.
Og så plukket eg endelig inn blåbærene.

Eg har en busk med amerikanske blåbær, og de er jo store,alt er jo stort “over there” 😉 , og i år var det masse blåbær på busken.
Og de smakte nydelig.
Måtte jo ha en liten smaksprøve før eg hentet meg en boks å plukke dei i.
Busken er nok 4-5 år gammel og eg trur dette er det meste med blåbær eg har hatt på den, og det til og med uten at den har fått noe gjødsel i år.

1 liter ble det og eg er godt fornøyd, så da blir det nok blåbær med vaniljesaus til kveldskos  mens eg leser innlegg på Facebook gruppen : https://www.facebook.com/groups/hageglade/ for å se hva andre hageglade har drevet med i dag.

HA EN FIN ETTERMIDDAG OG KVELD ALLE SAMMEN

Som hund og katt.

Som sikkert mange har skjønt så har eg 2 katter.
Kattemor, som egentlig heter Frøya, men kattemor er navnet som brukes,


og så den navnløse.
Ja for den er rett og slett navnløs.

Det var ikke meningen eg skulle ha den, men når kattemoren fikk 3 kattunger, (2 langhårete og 1 korthåret) så ble den ene langhårede boende i Florø hos eldste datteren min og yngste sønn min beholdt den ene. Og den korthårete spraglete fikk en ikke gitt bort så dermed ble den værende her.

Så var eg så heldig å få meg kjæreste og han har hund. Og det er jo en flott, kjempesnill og god hund, som rett og slett blir rasende når ho ser katter !

Den såg eg jo ikke komme men alt har jo sin grunn og grunnen hennes er at ho som ung stod i bånd og kattene rundt der visste jo akkurat hvor langt båndet hennes var, verken mer eller mindre.
Og det gjorde nok til at hunden rett og slett skal ta den/de kattene.
Men men, det har no gått greitt, kattene stikker når hunden kommer….så enkelt blir det.
Men hallo….kattemoren har jo blitt vandt til det der så nå nøyer ho seg med å gå 2 meter til side ho, “gidd jo ikke legge på sprang heller for eg vet jo at den hunden er i bånd”.
Og det viser ho tydelig, “eg går til side, men eg er no rett her borte, eg stresser ikke”.
Men hunden, ja ho vil gjerne springe lengre enn bandet, og “boffer” etter beste evne.

Så er det nå engang slik her i verden at katter finnes det mange av. Og mange av nabokattene går som på en “autostrader” rett over terrassen min, den ene etter den andre, som slett ikke er mine katter.
“Vi bare går her vi”
“Vi bor i nabolaget og pleier gå over her”

Dermed blir det liksom litt stress med å være hos meg.
Eg stresser ikke, men hunden stresser litt og eieren kanskje enda mere.
Sist eg kom hjem måtte eg bare le, ingen kjæreste og hund var med så ingen grunn til stress men så plutselig var det “tjo og hei”på terrassen.
Katter her og katter der.
Da var det nabokatten som har fått kattunger og de lekte tydeligvis politi og røver på terrassen min, 1 kattemor + 4 kattunger. “
Ja nå skulle det blitt liv tenkte eg i mitt stille sinn.

Men aller best var katten til datteren min da vi var der i sommer og katten var ute og hunden inne på besøk.
Katten… som ville inn ,
hoppet opp på bordet utenfor og stod og kikket inn vinduet og mjauet, noe som utløste flere kraftige “BOFF.”
Katten forsvant fra vinduet et lite øyeblikk ….før den så dukket opp igjen som om den virkelig lurte på ka i all verden det der skulle bety, og ble stående der og bare se dumt på hunden som bjeffet inne.

En dag fant eg ut at eg skulle spille en kattunge video med lyd fra You Tube, og det var litt artig egentlig for hunden den reagerte på mjauingen med å spisse ører, så legge hode på skakke, fra side til side.
Som et spørsmål om …hva er dette ynkelige lille?
Eg plasserte mobilen på et teppe og hunden ble stående og se etter lyden, så gå bort til teppet og skubbe  lett til mobilen med nesen, ikke med noe “boff”, bare som et passende instinkt.

For 14 dager siden ble det også gjort noe som fra en stor hund sin side kunne utløst uro og mer “boff”.
Ene datteren min hentet 2 kattunger og kom med de til hunden sitt hus.
Hunden var midlertidig “på besøk” hos familie så det ikke skulle bli noe uro.
Kattene, 2 kattunger, gikk fritt rundt, i hele stua, på gulvet og i sofaen, på kjøkkenet, borti hundematen og rundtomkring. Når dattern min skulle reise ble kattungene plassert i burene sine i bilen og hunden kom hjem…..vi forventet en snusing av hunden…alle steder, for HALLO her har det vært 2 KATTER i huset mitt.
Men det ble ingenting……null…nothing.
Hunden kom inn, helt vanlig, og låg seg ned, punktum.
Null reaksjon.

Eg har min teori…..hva tenker dere ??

 

Ja hvorfor ikke Blåbær ?

Navnet skjemmer ingen sies det, nei hvorfor skal det det ?
Eg har jobbet med en ny dukke og tenkt masse på navn mens eg holdt på .
Prøvd å finne et lurt navn, et kult navn eller et spesielt navn, samtidig noe som kunne kobles til dukken.

Eg trur eg hadde et navn på lur…men vettu eg husker det ikke lenger,
eg har glemt det, sååå lurt var det , ha ha.
For det eg ikke hadde reknet med, det var at den som fikk dukken allerede hadde navnet klart.
Ho hadde tenkt lenge og ventet lenge…..og navnet var bestemt.

Så la meg presentere BLÅBÆR som er en gutt og som nå bor i Loen.

Blåbær er en Lalylala dukke og oppskriften har eg kjøpt på Ravelry, der heter den forresten” Lupo the lamb”
og  oppskriften finnes på 8 forskjellige språk deriblant Dansk som eg har brukt.
Eg brukte heklenål nr 2.5 og bomullsgarn 8/4 fra Stoff og stil til føtter, armer og hode og til lue og kropp ble det brukt Baby ull.

Det som var forskjellen på denne Lalylala dukken og de andre eg har laget var at på denne heklet en alt fra tå til topp i en del, de andre eg har laget har fått hode sydd på når de er ferdige.
Like greit på denne måten egentlig, men selv om eg fulgte oppskriften og laget en ball som eg satte inn i halsen, så blir den etter hvert litt slapp akkurat i overgangen hals-hode.

Dermed måtte Blåbær inn for en liten operasjon bare en liten stund etter den kom til verden og endte opp med noen sting i halsen som en nok kan se på bildene.

Det er jo minuset med sammenheklet kropp og hode, en kan ikke like lett ta av hode igjen og sette noe mer inni, for hode er sydd i toppen og luen er sydd på etter det igjen,
Visst dukkene bare skal stå til pynt så blir jo ikke dette et problem, men når de skal lekes med og det blir en del bevegelse på dukken ser eg stor forskjell.
Så nå jobbes det med å finne på noe f.eks som et rør…som en kan sette inn i dukken når en fyller den, må se om eg finner noe passende.
Luftrør kan man jo fint kalle det 🙂

Neste Lalylala er allerede på vei….heklenålen er i gang 🙂

Ha en flott tirdsagskveld !!

 

Tur til Mosterhamn på Bømlo

Lørdagen måtte nytes, knallblå himmel gav oss en herlig dag og eg tok turen til et sted eg lenge har hatt lyst til å besøke, nemlig Bømlo.
Men skal en se hele Bømlo er ikke det gjort på et øyeblikk, så bare vel halvparten ble sett i går.
Dette blir et fotoinnlegg av noe av lørdagens opplevelser.

Første bildet er tatt rett etter en er komme over Bømlabrua og fjellet i bakgrunnen er fjellet Siggjo på 473 m., en meget bra besøkt fjelltopp visst en skal dømme etter bilene som stod parkert på parkeringen i går.

Eg tok et lite stopp i Røyksundkanalen for å ta noen bilder også.Turen gikk alle først til Mosterhamn og på veien stakk eg innom Moster kirke.

Da var det ikke langt til Mosterhamn og Moster Gamle kirke som er fra 1100 tallet.Deretter gikk turen opp til en statue eg så stod like ovenfor og der fikk eg nå inn en dose lærdom for dagen.
Statuen var av ei kvinne  som skulle vise seg å være mor til Håkon den Gode.

Så ved en tilfeldighet på vei tilbake til bilen snudde eg meg og såg meg tilbake, da oppdaget eg plutselig toppen av et kors oppe på høyden ovenfor kirka.
Det måtte jo også utforskes, opp på den toppen måtte eg og da fikk eg samtidig en flott utsikt over Mosterhamn.Ned igjen må en jo også….det var en smal sti

Det var på tide å komme seg ned på kaien.
Det såg så fint ut der nede og eg ble ikke skuffet, det var fint.
Så der ble eg en stund denne herlige høstdagen.

Turen gikk videre….. men det blir i et annet innlegg 🙂
Ha en flott søndag alle sammen 🙂

 

Plommer, plommer, plommer

Det har vært …og er fortsatt…plommetid.
Nå er blåplommene ferdige og Victoria plommene står for tur. Eg er jo ikke glad i å spise Victoria plommer for eg synes rett og slett de er temmelig smakløse.
Men for en nydelig plommegrøt en får av de.


Plommegrøt av blåplommer med masse forskjellig krydder i.

Men blåplommene, de er jo nydelige og eg har fått laget mye av plommer så langt i år,
plomme syltetøy, plomme dessert, plommesaft, plommekake og plommelikør.

Oppskriftene har eg hentet fra internett og der er en god del å velge mellom. Min konklusjon etter dager på kjøkkenet med plommer er at det enkle kanskje er det beste.

Plommedessert.
Laget en plommedessert der det var så masse krydder ingredienser, allehånde, anis, kanelstang og enda flere sorter og resultatet var en merkelig smak av mange smaker. Deretter laget eg en helt enkel, men bare plommer, sukker og vann + litt tykningsmiddel og den smakte nydelig. Men smaken er jo så forskjellig, det eg liker er jo ikke samme som andre liker.


Plommegrøt av Victoria plommer

Plommekake !!!
Det er godt det 🙂
Hadde ene datteren med familie på besøk sist helg og hadde laget plommekake og eplekake av plommer og epler fra hagen her og en kan trygt si plommekaken ble en favoritt. Det ble spist en på fredagen og en på lørdagen og i tillegg fikk datteren med seg en når ho reiste.
Rett og slett nydelig med krem til.


Litt mye stekt på toppen, men nydelig

Plommesyltetøy.
Det var noe eg hadde bestemt meg for å lage og som sagt så gjort.
I oppskriften på nett var det ikke noe tykningsmiddel og et tilsatte nok litt for mye vann så eg slet med å få syltetøyet tykt. Kokte det vel og lenge for å få litt tykkelse på det men det blir nok spist med teskje fra fatet for ble litt tynt for å legge på skiven tror eg. Tok bare en smaksprøve av det før det ble hatt i bokser og frosset ned.

Plommesaft.
Når du har jobbet med plommer fra tidlig dag og timene har gått og en fortsatt har flere kilo igjen på benken,
ja da ble det plommesaft.
Enkelt, fort gjort og knallgod rett og slett.
Bortsett fra  noen desiliter til bruk med en gang ble saften også frosset ned.

Plommelikør.
Etter turen til Gdansk og kjøp av billig sprit i Polen kunne eg også sette plommelikør.
Var ikke så lur da eg trykket mye for mye plommer i norgesglasset så eg ikke fikk plass til nok sukker og alkohol, men fordelt over på 2 glass + litt mer plommer til glass nr 2 så fungerer det nok bedre.
Så må glasset bare snues på av og til og så blir det nok plommelikør til jul.

Plommer er også frosset ned i poser som en kan ta opp og lage noe godt av når vinteren kommer.
Blir nok plommekake vil eg tro 🙂

Ha en flott dag alle sammen !